C-MAP is een door Erasmus+ gefinancierd project dat tot doel heeft teamleiders en managers te helpen de prestaties en productiviteit van hun teams en de individuen binnen hen te verbeteren. Om dit te bereiken zal het project de deelnemende partners introduceren en helpen wennen aan een nieuwe coachingsmethodiek: C-MAP’s.

Vorige week hadden alle partners van het project een online trainingsworkshop van 3 dagen (25 januari tot 27 januari 2021) georganiseerd door de partner in het VK (Exponentiële Training). Alle partners, inclusief LHF, kregen de kans om meer te weten te komen over de C-MAP coachingsmethode en andere tips & adviezen van de spreker. Daarom krijgen we ook enkele tips over coaching die we graag met je willen delen:

• Identificeer de redenen voor het ondermaats presteren van uw teamleden. Daar zijn tal van redenen voor, intern en extern. U moet dus regelmatig uw teamleden observeren en met hen communiceren om precies de redenen te weten.

• Tijdens een coachingsessie wordt het gebruik van open vragen, TED-vragen, indringende of uitdagende vragen sterk aanbevolen.

• Stel niet te vaak “Ja / Nee” -vragen, omdat deze u kunnen verhinderen meer inzichten te krijgen van de beantwoorder.

• Let goed op bij het gebruik van de “Waarom”-vragen, aangezien de beantwoorder zich hierdoor ongemakkelijk en defensief voelt. Hier leest u meer over.

Actief luisteren is erg belangrijk. Hier zijn enkele tips om uw actieve luistervaardigheid te ontwikkelen

• Het is erg belangrijk om een ​​sterke, goede relatie op te bouwen met al uw teamleden. Een suggestie om dit te doen is om een ​​rapport op te bouwen, een indicator van de kwaliteit van de relatie.

• Het geven van constructieve feedback tijdens het coachen en communiceren is van vitaal belang, omdat het de anderen zal doen beseffen wat hun verbeterpunten zijn zonder zich defensief te voelen.

• Probeer de C-MAP Coaching Methodologie toe te passen!
De methodologie is ontleend aan het GROW-model en opnieuw gericht op het coachingsdoel.

Tot slot trok de sessie veel interesse en positieve feedback van veel partners. We zijn allemaal opgewonden, en waarschijnlijk een beetje zenuwachtig, om deze nieuwe kennis in werkelijkheid toe te passen. Alle partners zullen de komende maanden de C-MAP training in hun eigen land geven, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je het zelf wilt ervaren!