Het Corona Challenge Event hoort bij ons project “Craft your Future” en is tevens onderdeel van de “City Deal Kennismaken”.

Door Corona hadden veel studenten niet veel projecten om aan te werken. Daarom organiseerde en host Learning Hub Friesland, samen met andere lokale bedrijven, op 9 oktober 2020 een evenement genaamd “CoronaChallengeEvent”! Tijdens het evenement werkten zowel Nederlandse als internationale studenten van verschillende opleidingen (MBO, HBO) samen, ze kregen de problemen die werden veroorzaakt door de Covid-19-situatie vervolgens van drie lokale bedrijven en hun missie was om te proberen met creatieve en buitengewone oplossingen om de bedrijven te helpen.

Onze partners waren dit keer: Natuurmuseum Fryslân, Prinsentuin en De wereld van thee. Ze zijn allemaal gevestigd in de stad Leeuwarden.

Het evenement heeft veel steun en opwinding gekregen van de deelnemers, vooral de studenten en docenten van NHLStenden – wat ons erg blij maakt! We denken erover om in de nabije toekomst een vergelijkbaar evenement als dit te organiseren, en hopelijk niet gerelateerd aan Corona.

Meer informatie over dit evenement kunt u hier in het artikel lezen: https://agendastad.nl/oude-ambachten-en-nieuwe-technieken-helpen-leeuwarder-coronavraagstukken/?cd=1&fbclid=IwAR0OPhSBDtG544Jp6fCFRIk-QtsrE8FO_HOJlj0-pal_0r70cwgXxBuQeWw

We hebben ook een aantal video’s gemaakt om dit evenement te onthouden, dus bekijk ze eens!