Begin mei 2021 organiseerde onze partner in het project Craft Your Future – UPC Valencia, een 2-daagse online Makethon voor ons. De training zou in Valencia plaatsvinden, maar door Covid-19 werd het een 2-daagse online training, waarin de studenten van elke partner bij elkaar kwamen en samenwerkten. De studententeams communiceerden via de computerschermen.

De maatschappelijke uitdaging die ze kregen was hittestress. Hittestress in een stad is het gevolg van geplaveide en ommuurde steden met nauwelijks groen (planten, bloemen) om af te koelen tijdens de warme dagen. De deelnemende leerlingen komen van 7 verschillende scholen in Spanje, Bulgarije en Nederland. Gedurende de twee dagen werken de teams aan hun uitdaging in hun eigen school Fablab. Tussen de dagen door waren er ook enkele inspirerende sprekers. Aan het einde van de tweede dag presenteerde elk team hun prototype-ontwerp met hun concept en het maakproces. De training eindigde in vreugde en positiviteit.

Daarom willen we je een aftermovie laten zien die we hebben gemaakt en alle memorabele momenten en het maakproces vastlegt. We hopen dat je er net zo van geniet als wij!

Kijk voor meer informatie over het project op die website https://craftyourfuture.eu/.