Giggin’ Policy in Barcelona

GIGGIN? De term “Giggin” staat ook wel bekend als “Freelancer”. Bij deze vorm van werken tekenen zelfstandigen geen vast arbeidscontract, hun werk wordt uitgevoerd van opdracht naar opdracht, van gig naar gig. Een vorm van ondernemerschap die past bij de snel veranderende arbeidsmarkt en die veel jongeren aanspreekt.

Samen werken partners uit Noord-Ierland, Ierland, Spanje, Nederland en Litouwen aan de ontwikkeling van beleid om de effecten van de gig-economie op jongeren onder de aandacht te brengen. We doen dit in een driejarig internationaal Erasmus+ project. Jongeren zijn de bron van deze toekomstige economie en daarom zijn zij in dit project ook “in the lead” bij het ontwerpen van toekomstige strategieën en beleid voor de betrokken regio’s. Elke partner bracht 2 lokale stakeholders mee en zij deelden hun opgedane kennis en ervaring van 8 tot 10 november in Barcelona.

Tijdens deze tweedaagse projectbijeenkomst hebben we verder gesproken met jongeren van een lokale beroepsschool, een paneldiscussie gehouden op de ondernemersbeurs BIZ Barcelona en gezamenlijk met alle deelnemers opgetrokken om zoveel mogelijk kansen en connecties te ontdekken. Alle resultaten van dit bezoek brengen ons weer een stap verder in de richting van het uiteindelijke doel om studenten bewust te maken en regionaal beleid over dit onderwerp te ontwikkelen op een manier die deze kwetsbare vorm van ondernemerschap beschermt.