Gigin’ Policy Kick-off aftermovie

Vandaag wil Learning Hub Friesland jullie een aftermovie presenteren voor de kick-off meeting van een project: Giggin’ Policy!

‘Gig’ is het Engelse woord voor een optreden. Net als een artiest die met zijn gitaar van optreden naar optreden trekt, staat de gig in deze economische context voor een reeks eenmalige opdrachten zie een zzp’er aan klanten aanbiedt.

De economie is veranderd. De standaard werkdagen van 9 tot 5 zijn voorbij. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om je inkomen bij elkaar te verdienen door zelfstandig verschillende opdrachten uit te voeren. Door te werken waar en wanneer je dat wilt, niet wanneer de baas dat vraagt. Deze veranderende arbeidsmarkt en economie wordt ook wel de gig-economie genoemd. Verrassend weinig is bekend over de in’s en out’s van ‘GIG werk’. Is het een bevrijdende nieuwe vorm van zelfstandigheid of is het een nieuwe vorm van uitbuiting? Wat betekent deze ontwikkeling voor de verhouding tussen mens, werk en organisatie in onze maatschappij? Er is meer en meer behoefte om na te denken over hoe de maatschappij met deze veranderingen om kan gaan. Daarom is ons project ontstaan.

Begin maart 2020 trapten de partners het project af met een bijeenkomst om elkaar en het project zelf te leren kennen. Wil jij ook bijdragen aan de ontwikkeling van de Gig Economy? Bekijk ons hier!