Island Explorers: een inspiratie voor het Island Schools project

Het project Island Schools heeft tot doel de Europese eilandscholen met elkaar te verbinden om ​​innovatief onderwijs te creëren gebaseerd op duurzaamheidsuitdagingen. Met andere projectpartners uit IJsland, Nederland, het VK, Spanje en Griekenland, brengt het project topuniversiteiten samen om te werken aan onderwijs en duurzaamheidswerk met eilandscholen om samen het leermateriaal te creëren dat de nadruk legt op leerlingen ‘ actief burgerschap en de duurzame toekomst van hun eilanden. Op 30 november vond de kick-off meeting met onze partners digitaal plaats.

“Island Explorers” project

Het project “Island Explorers” werd ontwikkeld door het Strathclyde Center for Environmental Law and Governance (SCELG) en de University Research and Knowledge Exchange Services (RKES) van de University of Strathclyde. Het programma biedt leerkrachten en leerlingen een kant-en-klaar, maar adaptief programma dat eilanden als geografische context gebruikt, om leerlingen een unieke, op uitdagingen gebaseerde leermogelijkheid te bieden die meerdere disciplines samenbrengt (aardrijkskunde, sociale wetenschappen, wetenschap, techniek, technologie en ondernemerschap) om duurzame ontwikkeling te verkennen met gebruikmaking van reële contexten, en om nieuwe internationale jongerennetwerken op te bouwen. Dit programma is aangepast aan de samengestelde klassen op kleine eilandscholen, wat een grote inspiratiebron is voor ons project. Daarom zijn we verheugd om de Universiteit van Strathclyde aan boord te hebben om de schat aan ervaring te delen die ze hebben opgebouwd in vier jaar sinds de start van Island Explorers.

Partner: University of Strathclyder

De University of Strathclyde is een toonaangevende internationale technologische universiteit in het hart van Glasgow, de grootste stad van Schotland. Ze zijn sinds de jaren 1890 een belangrijke technologische instelling geworden met een brede reputatie op het gebied van onderzoek en leren. Ze waren UK University of the Year in de Times Higher Education Award 2012 en 2019. Voor eilandscholen zullen ze voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van onderwijs- en leergereedschapskits, waarbij ze nauw samenwerken met eilandscholen om ervoor te zorgen dat de materialen goed zijn aangepast aan hun unieke context. Daarnaast coördineert de University of Strathclyde de matching scan tool die het project gaat ontwikkelen om eilandscholen bij elkaar te brengen.

Vind je dit nog steeds interessant? Kijk dan op de website van het Island Schools-project om op de hoogte te blijven van de voortgang van het project