Nederlandse leerlingen van Vlieland bezoeken een school op Hrisey, IJsland!

Binnen het Island Schools project zijn er 4 weken ingelast, waarin leerlingen van de ene eilandschool, na 6 weken gewerkt te hebben aan de SDG-gerelateerde uitdagingen, de andere school bezoeken om hun relatie met elkaar te versterken.

Dat is wat er in mei gebeurde, toen de leerlingen van De Jutter naar IJsland reisden om persoonlijk kennis te maken met de school waar ze mee samenwerken. Daarvoor werkten De Jutter en Hriseyjarscoli 6 weken lang samen – eerst de uitdagingen identificeren waarmee beide eilandscholen worden geconfronteerd en vervolgens hun leerlingen in staat stellen de eilandgemeenschap voor te lichten over het probleem in kwestie en creatieve manieren te vinden om het op te lossen. Week 7 (van het 8-wekenprogramma) was bedoeld voor de twee scholen om elkaar te ontmoeten (online of persoonlijk) en hun bevindingen aan elkaar te presenteren.

En het werkte als bij toverslag! De week die de twee scholen samen doorbrachten resulteerde in een hechte band, niet alleen tussen de scholen maar ook tussen hun leerlingen.

En na thuiskomst van Hrisey hebben de leerlingen van De Jutter hun school versierd om aan deze reis te herinneren!