Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:
Toon projecten over:

Story Valley

Story Valley zorgt ervoor dat studenten en migranten op een boeiende manier leren over elkaars erfgoed (verhalen) en hun taalvaardigheid versterken.

Young Social Makers

Het project is bedoeld om studenten en docenten in het beroepsonderwijs in staat te stellen nieuwe producten en oplossingen te ontwerpen om de sociale inclusie van mensen met speciale behoeften te stimuleren.

What The Hack?

Het project wil jongeren meer kansen bieden in een veiligere cyberomgeving door ze ethisch hacken te leren.

PoVE Water

Pilot PoVE Water is een transnationaal project dat put uit bestaande en opkomende beroepscompetenties en vaardigheidsbehoeften in de watersector.

MCM

MCM is een participatief initiatief voor volwasseneneducatie om vertegenwoordigers van migrantengemeenschappen bij te scholen en in staat te stellen agenten te worden voor vooruitgang in de integratie en sociale inclusie van migranten als Migrant Community Mediators.

PROGRAM

Het project heeft een doelgerichte rekrutering van gamers, boefjes en makers in Makerspaces. Jonge mensen motiveren die niet langer gemotiveerd zijn voor school om te leren en te experimenteren.

Kevin & Daniel

Het project hoopt nieuwkomers en mensen met moeilijkheden te helpen een baan te vinden in Friesland of een eigen bedrijf te starten.

HaLL

HaLL combineert lichamelijke opvoeding met andere schoolvakken op middelbare scholen met behulp van de nieuwste digitale tools.

Entering the GIG Economy

Is de Gig-economie een bevrijdende nieuwe vorm van zelfstandig ondernemerschap of een nieuwe vorm van uitbuiting?

Digital Tutors

Digital Tutors is bedoeld om scholen te helpen hun leraren bij te scholen tot goed uitgeruste online tutors om te voldoen aan de toenemende behoeften van digitale studies

DIGITAL

Dit project zal ertoe bijdragen dat docenten die met laaggeschoolde, laaggeschoolde volwassenen werken, beter in staat zijn om digitale leerstrategieën en -instrumenten te gebruiken.

Culture United

Het project gebruikt culturele evenementen en erfgoedfestivals als drijfveer om multidisciplinaire manieren van lesgeven in basisscholen te verankeren.