Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:
Toon projecten over:

FabConnectHer

FabConnectHer wil het potentieel van Fab Labs benutten bij het aanpakken van de genderkloof in STEAM-velden, door toekomstige vrouwelijke innovators te versterken met inspiratie, vaardigheden en netwerken.

Digital Upbringing

Het doel van het Digital Upbringing project is om de digitale competenties van ouders te verbeteren, zodat zij hun kinderen kunnen beschermen tegen de gevaren van de digitale wereld en ze ook de kansen kunnen bieden die het te bieden heeft.

PRONTO

Het MKB is belangrijk binnen de Europese economie. In 2019 vertegenwoordigden kmo’s in de NFBS van de EU-28 bijna alle ondernemingen in de NFBS-sector in de EU-28 …

InDo

De wereld verandert snel en het is van vitaal belang dat het onderwijs gelijke tred houdt. Maar in een tijd waarin innovatie het hardst nodig is, loopt de onderwijswereld achter…

Story Valley

Story Valley zorgt ervoor dat studenten en migranten op een boeiende manier leren over elkaars erfgoed (verhalen) en hun taalvaardigheid versterken.

What The Hack?

Het project wil jongeren meer kansen bieden in een veiligere cyberomgeving door ze ethisch hacken te leren.

PROGRAM

Het project heeft een doelgerichte rekrutering van gamers, boefjes en makers in Makerspaces. Jonge mensen motiveren die niet langer gemotiveerd zijn voor school om te leren en te experimenteren.

HaLL

HaLL combineert lichamelijke opvoeding met andere schoolvakken op middelbare scholen met behulp van de nieuwste digitale tools.

Digital Tutors

Digital Tutors is bedoeld om scholen te helpen hun leraren bij te scholen tot goed uitgeruste online tutors om te voldoen aan de toenemende behoeften van digitale studies

DIGITAL

Dit project zal ertoe bijdragen dat docenten die met laaggeschoolde, laaggeschoolde volwassenen werken, beter in staat zijn om digitale leerstrategieën en -instrumenten te gebruiken.

CULT-TIPS

Versterking van de capaciteit van basisscholen om vaardigheden te ontwikkelen in onderwerpen als kunst en cultureel erfgoed door middel van innovatieve en interactieve lesmethoden en benaderingen.

Island Schools/ iSHRINK

Het iSHRINK-project verbindt Europese eilandscholen met elkaar om innovatief onderwijs te creëren op basis van duurzaamheidsuitdagingen.