Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:
Toon projecten over:

Here we Create the Future!

Het belangrijkste langetermijndoel van het project is om weekendonderwijs in heel Europa te vestigen, en daarmee kansen en mogelijkheden te creëren voor alle kinderen en jongeren.

InDo

De wereld verandert snel en het is van vitaal belang dat het onderwijs gelijke tred houdt. Maar in een tijd waarin innovatie het hardst nodig is, loopt de onderwijswereld achter…

Giggin’ Policy

De economie is veranderd. De standaard werkdagen van 9 tot 5 zijn voorbij. Door te werken waar en wanneer je dat wilt, niet wanneer de baas dat vraagt. Deze veranderende arbeidsmarkt en economie wordt ook wel de gig-economie genoemd.

Young Social Makers

Het project is bedoeld om studenten en docenten in het beroepsonderwijs in staat te stellen nieuwe producten en oplossingen te ontwerpen om de sociale inclusie van mensen met speciale behoeften te stimuleren.

HaLL

HaLL combineert lichamelijke opvoeding met andere schoolvakken op middelbare scholen met behulp van de nieuwste digitale tools.

Culture United

Het project gebruikt culturele evenementen en erfgoedfestivals als drijfveer om multidisciplinaire manieren van lesgeven in basisscholen te verankeren.

CULT-TIPS

Versterking van de capaciteit van basisscholen om vaardigheden te ontwikkelen in onderwerpen als kunst en cultureel erfgoed door middel van innovatieve en interactieve lesmethoden en benaderingen.

Island Schools/ iSHRINK

Het iSHRINK-project verbindt Europese eilandscholen met elkaar om innovatief onderwijs te creëren op basis van duurzaamheidsuitdagingen.