Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:

Digital Upbringing

Het doel van het Digital Upbringing project is om de digitale competenties van ouders te verbeteren, zodat zij hun kinderen kunnen beschermen tegen de gevaren van de digitale wereld en ze ook de kansen kunnen bieden die het te bieden heeft.

InclusionToC

Dit project gebruikt de participatieve Theory of Change om de inclusie van migrantenvrouwen in beroepsonderwijs en opleidingen te bevorderen en te vergroten.

PRONTO

Het MKB is belangrijk binnen de Europese economie. In 2019 vertegenwoordigden kmo’s in de NFBS van de EU-28 bijna alle ondernemingen in de NFBS-sector in de EU-28 …

InDo

De wereld verandert snel en het is van vitaal belang dat het onderwijs gelijke tred houdt. Maar in een tijd waarin innovatie het hardst nodig is, loopt de onderwijswereld achter…

Deal4EU

DEAL4EU is een netwerk van 8 verschillende Europese steden die de waarden, doelstellingen en het beleid van de Green Deal onder jongeren zullen promoten om van hen groene ambassadeurs in hun eigen woonplaats te maken.

BioComp

BioComp wil specifieke vaardigheden/competenties in de biobased economy (BBE) beschrijven en prioriteren, als aanvulling op de bestaande beschrijving van ESCO-vaardigheden, en een online tool ontwikkelen op basis van LearningScenarios om gepersonaliseerde opleidingsprogramma’s te maken voor werknemers in de circulaire economie.

Creative Europe

In dit project richten we ons op landschapskunst als vitale kunstvorm voor het Antropoceen.

Daily Dose of Music

Daily Dose of Music brengt de nieuwste onderzoeksresultaten en praktijken over de toepassing van muziek in de zorg naar het niveau van beroepsonderwijs, aangepast aan de behoeften van de studenten en de zorgorganisaties die hun toekomstige werkgevers zullen zijn.

INACT

De context van het project inclusieve en innovatieve pedagogie voor leerkrachten beoogt de kloof tussen beleid en praktijk te dichten.

SSL4Adults

In de 21e eeuw worden we omringd door complexe en slecht gestructureerde kwesties zoals het bestrijden van de wereldwijde klimaatverandering, het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus, dierproeven voor medische doeleinden, de consumptie van GGO-voedsel …

Wiki Women

Het project zal scholen, Wikipedia-stichtingen en taalorganisaties in minderheidstaalgebieden van Europa samenbrengen om Wikipedia te gebruiken als een instrument om digitale geletterdheid, sociale betrokkenheid en taalvaardigheid aan te leren.

Be Cyber Safe and Responsible

Het programma heeft als doel de digitale geletterdheid van leerlingen te verbeteren, met name het vermijden van en reageren op cyberpesten, radicalisering en pogingen tot kinderlokkerij als slachtoffers of omstanders.