Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:

InclusionToC

Dit project gebruikt de participatieve Theory of Change om de inclusie van migrantenvrouwen in beroepsonderwijs en opleidingen te bevorderen en te vergroten.

SSL4Adults

In de 21e eeuw worden we omringd door complexe en slecht gestructureerde kwesties zoals het bestrijden van de wereldwijde klimaatverandering, het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus, dierproeven voor medische doeleinden, de consumptie van GGO-voedsel …

Wiki Women

The project will bring together schools, Wikipedia foundations, and language organizations in minority language regions of Europe to use Wikipedia as a tool to teach digital literacy, social engagement, and language skills.

InDo

De wereld verandert snel en het is van vitaal belang dat het onderwijs gelijke tred houdt. Maar in een tijd waarin innovatie het hardst nodig is, loopt de onderwijswereld achter…

PRONTO

Het MKB is belangrijk binnen de Europese economie. In 2019 vertegenwoordigden kmo’s in de NFBS van de EU-28 bijna alle ondernemingen in de NFBS-sector in de EU-28 …

Smart Hands

Since the entry of the assembly line, we have segregated our ‘head and hands’ so to say, both in education and in the field of work. On the other hand, we now witness a growing interest in producing local products and circular and sustainable design and increasing demand for skilled workers who can think and […]

Giggin’ Policy

De economie is veranderd. De standaard werkdagen van 9 tot 5 zijn voorbij. Door te werken waar en wanneer je dat wilt, niet wanneer de baas dat vraagt. Deze veranderende arbeidsmarkt en economie wordt ook wel de gig-economie genoemd.

Story Valley

Story Valley zorgt ervoor dat studenten en migranten op een boeiende manier leren over elkaars erfgoed (verhalen) en hun taalvaardigheid versterken.

Young Social Makers

Het project is bedoeld om studenten en docenten in het beroepsonderwijs in staat te stellen nieuwe producten en oplossingen te ontwerpen om de sociale inclusie van mensen met speciale behoeften te stimuleren.

What The Hack?

Het project wil jongeren meer kansen bieden in een veiligere cyberomgeving door ze ethisch hacken te leren.

PoVE Water

Pilot PoVE Water is een transnationaal project dat put uit bestaande en opkomende beroepscompetenties en vaardigheidsbehoeften in de watersector.

MCM

MCM is een participatief initiatief voor volwasseneneducatie om vertegenwoordigers van migrantengemeenschappen bij te scholen en in staat te stellen agenten te worden voor vooruitgang in de integratie en sociale inclusie van migranten als Migrant Community Mediators.