Het C-Evil-project is een Erasmus+ partnerschap met partners uit heel Europa die een rol geven aan oplaadpunten voor elektrische voertuigen in het beroepsonderwijs.

Om de ontwikkeling op de markt voor elektrische mobiliteit voor te blijven, is er een grote behoefte om toekomstige elektriciens voor te lichten over de belangrijkste technische elementen van het opladen van elektrische voertuigen (EV).

Tijdens het 24 maanden durende project dat start in oktober 2019, wordt er trainingsmateriaal ontwikkeld over de installatie en het onderhoud van laders voor elektrische voertuigen. Naast de coördinator CAM Consulting zullen een Turkse, een Roemeense, een Spaanse, een Nederlandse, een Slowaakse, een Griekse en een Hongaarse organisatie deelnemen aan het partnerschap.

“Het gebruik van elektrische auto’s is de afgelopen tien jaar snel gegroeid, waarbij de wereldwijde voorraad elektrische personenauto’s in 2018 de 5 miljoen overschreed, een stijging van 63% ten opzichte van het voorgaande jaar. Bovendien werd het aantal oplaadpunten wereldwijd geschat op ongeveer 5,2 miljoen eind 2018, een stijging van 44% ten opzichte van het jaar ervoor. ” zegt Pál Boza, directeur van CAM Consulting uit Hongarije.

Projectmanager van het C-Evil-project Timea Baranyi voegt toe: “Vanuit de kernmissie van onze organisaties om de economische transformatie op een milieuvriendelijke manier te faciliteren, voelden we sterk de drang om toekomstige elektriciens op te leiden om meer te weten te komen over het opladen van elektrische voertuigen. Met ons C-Evil-project zullen we ervoor zorgen dat huidige en toekomstige professionals op het gebied van elektrische mobiliteit beschikken over de werkhouding, kennis en competenties die deze snel veranderende industrie vereist ”.

Het groeiend aantal elektrische voertuigen heeft steeds meer EV-laders nodig, waarvoor voldoende elektriciteitsprofessionals nodig zijn die de apparatuur naar behoren kunnen installeren, bedienen en onderhouden. Deskundige partners zullen een speciale kennis bieden die kan worden onderwezen aan elektriciens of toekomstige professionals (VET-studenten). Samen met de VET-partners zullen ze materialen uitwerken die overal in de EU kunnen worden gebruikt. De materialen hebben betrekking op de belangrijkste gebieden die verband houden met EV-laders, zoals soorten opladen, elektrische aansluitingen, vergunningen en vergunningen, installatie, elektriciteitsnormen, beheer, onderhoud en foutonderhoud. We zullen speciale aandacht besteden aan niet alleen het hardware-gedeelte van de EV-laders, maar ook aan de softwarefuncties, d.w.z. slimme beheertoepassingen.

Project Partners

Vocational Training Center of Kecskemét, Hungary
Servicios Extremeños Enseña, Spain
Italian-Slovakian Chamber of Commerce
CAM Consulting, Hungary
Ege University, Turkey
Colegiul Stefan Odobleja, Romania
Avaca Technologies, Greece
LEARNING HUB FRIESLAND ( Netherlands)

Project Funders