Cook it Forward ondersteunt mbo-scholieren in gastvrijheid en koken om innovatieve manieren voor te stellen om de oude kooktechnieken, traditionele recepten en vergeten groenten naar de 21e-eeuwse vraag te brengen.

Cook it Forward stelt studenten in staat om in de klas, online en op locatie te werken aan real-life opdrachten. Docenten en bovendien studenten dichter bij lokale producenten brengen.

Studenten zullen beseffen wat de uitdagingen van dit cultureel erfgoed zijn (bv. Het gebrek aan interesse van toeristen voor traditionele gerechten of het feit dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in gerechten) en zullen trends ontdekken.

Ons project biedt 3 internationale leerweken in Ierland, Litouwen en Nederland waar studenten aan kunnen deelnemen om in internationale groepen studenten te brainstormen over innovatieve manieren om de oude recepten en kooktechnieken te verbeteren en hun nieuwe uitvindingen voor te stellen aan regionale restaurants, winkels en andere belanghebbenden.

Cook it Forward zal uiteindelijk interactief leermateriaal voor studenten en een ondersteunend curriculum en training voor leerkrachten leveren voor andere scholen om het programma ook te implementeren.

Learning Hub Friesland ondersteunt de partners bij projectmanagement, organisatie van internationale leerweek en ontwikkeling van cursusmateriaal.

Project Partners

Momentum, Ireland
Friese Poort College, The Netherlands
Kaunas CCIC, Lithuania
Slow Food Youth Network Fryslan, The Netherlands
Bia Innovator Campus CLG, Ireland
Open Education Community, Belgium
IES Hosteleria y Turismo, Spain
KSPMC, Lithuania
EOLAS, Spain
LEARNING HUB FRIESLAND ( Netherlands)

Project Funders