Het iSHRINK-project verbindt Europese eilandscholen met elkaar om innovatief onderwijs te creëren op basis van duurzaamheidsuitdagingen.

Creativiteit en innovatie zijn onze beste instrumenten in tijden van tegenspoed, dus hoe kunnen innovatieve lesmethoden worden gebruikt om eilandscholen te helpen het beste onderwijs te bieden in het licht van een krimpende bevolking? Dit is de vraag die het iSHRINK-project probeert te beantwoorden.

Met schoolpartners, vooraanstaande universiteiten en technische partners zullen we onze krachten bundelen om innovatieve, op uitdagingen gebaseerde leermiddelen te creëren voor gebruik op de Europese eilanden, geïsoleerde regio’s en daarbuiten. Topuniversiteiten die zich bezighouden met onderwijs en duurzaamheid, zullen samenwerken met eilandscholen om echt aangepast materiaal samen te creëren. Een brede pool van netwerkscholen buiten het projectconsortium zal de impact van het project vergroten.

Naast deze praktische behoeften zijn eilandscholen vaak een kleine groep instellingen binnen hun regionale of nationale omgeving, die isolerend en demoraliserend kunnen aanvoelen. Om deze kloof te overbruggen, moeten eilandscholen de kans krijgen om samen te komen met soortgelijke scholen uit heel Europa en hun uitdagingen met elkaar te delen en samen te werken om ze op te lossen.

Project Partners

De Jutter School, The Netherlands De Jutter School, The Netherlands
Gymnasium of Astypalaia, Greece
University of Akureyri, Iceland
University of Strathclyde, Scotland
niversitat Politecnica de Valencia, Spain
University of Groningen, The Netherlands
IDEC, Greece

Project Funders