Maak je klaar voor de muziekindustrie!

StagePass is een kans voor jongeren om creatiever te worden door te netwerken met andere gelijkgestemde studenten met interesse in muziek in heel Europa.

StagePass geeft jongeren tussen 16 en 18 jaar de kans om hun muzikale doelen na te streven en toegang te krijgen tot vaardigheden uit de sector en kansen in het echte leven. Met behulp van digitale platforms en verbindingen en het opbouwen van capaciteit en de “virtuele” infrastructuur als element van digitale paraatheid. StagePass zal een ruimte zijn waar zij kunnen deelnemen, hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en kunnen deelnemen aan intercultureel leren. StagePass zal vanaf het begin door studenten worden geleid, dus de studenten zullen de manier waarop het programma zich ontwikkelt vormgeven.

Hoe werkt het?

Gedurende het hele programma krijgen StagePass deelnemers toegang tot workshops onder leiding van gerenommeerde industrie-experts, zoals workshops muziek maken, opnemen en optreden. Deze workshops zullen de creatieve talenten van de deelnemers tot het uiterste drijven en hun creativiteit aanscherpen, hun vaardigheden laten groeien en slijpen zodat ze samen kunnen verbinden, opnemen, spelen en optreden.

Deelnemers ontwikkelen muzikaliteit, vormen bands, jammen, creëren en treden op met gelijkgestemde jongeren en krijgen een kickstart in de muziekindustrie.

Deelnemers krijgen ook de kans om op te treden op een lokaal mini-evenement en bekende festivals in Nederland en Noord-Ierland via de #5Tunes5Countries.

De deelnemers zullen hun muziek laten ontwikkelen, oefenen, uitvoeren, produceren en online uitzenden via verschillende kanalen. Dit wordt ondersteund door een reeks masterclasses van experts uit de industrie op het gebied van muziekproductie, geluid en het schrijven van liedjes.

StagePass zal virtuele netwerken en samenwerkingsmodellen opzetten om interculturele betrokkenheid te stimuleren en een creatieve mentaliteit tussen deelnemers en begeleiders aan te moedigen. Wanneer Covid-19 het toelaat, zal een team van opleiders en lerenden naar partnerlanden reizen om leermogelijkheden in creatieve ruimtes en evenementen te bevorderen, waaronder creatieve residenties voor muzikanten, producenten en influencers. StagePass zal gebruik maken van digitale manieren om creatieve producten en evenementen te creëren, beheren en leveren.

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de criteria om lid te worden? Stuur een bericht naar Frank Hiddink (frank@learninghubfriesland.nl) voor meer informatie!

Project Partners

Enterprise North West LTD
Wilson and Keys
II Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Adama Mickiewicza w Gdyni
Inishowen Development Partnership

Project Funders