Beroepsstudenten die nieuwe producten en oplossingen ontwerpen om de sociale inclusie van mensen met speciale behoeften te stimuleren.

Young Social Makers is een Erasmus + -project met partners uit heel Europa die samenkomen om de kloof te overbruggen tussen onderwijs in beroepsonderwijs en -opleiding, makerscultuur en onze sociale verantwoordelijkheid jegens medeburgers met speciale behoeften. Door samen te werken om praktische tools te ontwikkelen, hopen we een socialer en hands-on Europa te creëren!

Tijdens het tweejarige project zullen organisaties en hogescholen uit Spanje, Cyprus, Italië en Nederland een leerprogramma voor VET-studenten ontwikkelen en hen de vaardigheden geven om sociale objecten te ontwerpen en te prototypen die tegemoetkomen aan de behoeften van mensen met speciale behoeften. gebruikmakend van digitale tools en machines zoals 3D-printen, lasersnijden, snel prototyping en design thinking.

Het kernidee van het project is om een ​​aantal praktische tools te ontwikkelen die door docenten en studenten in het beroepsonderwijs kunnen worden gebruikt om een ​​nieuwe generatie Young Social Makers te creëren.

Het YSM-consortium bestaat uit partners uit heel Europa met complementaire expertise op het gebied van beroepsonderwijs en -opleiding, onderwijsinnovatie, makerscultuur, mensen met speciale behoeften, FabLab-technologieën, co-creatie, co-design en samenwerking.

Project Partners

Emphasys, Cyprus
Funteso, Spain
Javier Garcia Tellez Secondary School, Spain
Turin Institute for the Deaf, Italy
Friesland College, The Netherlands
Eolas, Spain

Project Funders