Eerste ontmoeting Giggin Policy is een feit!

Giggin Policy is een Erasmus+ project dat in januari 2021 van start is gegaan. Vanwege corona was het niet mogelijk om eerder bijeen te komen. Op 17 mei reisde een delegatie uit Nederland, bestaande uit partners van De Friese Poort, Gemeente Leeuwarden en Learning Hub Friesland naar Ierland om eindelijk fysiek kennis te maken met de andere partners. Tot de projectpartners behoren Meath County Council (IE), Dundalk Institute of Technology (IE), Newry & Mourne (IE), KSPMC (LT), Chamber of Commerce (SP) en Educem (SP).

Het Giggin’ Policy-project is gebaseerd op de opvatting dat jongeren de bron zijn van de economie van morgen en daarom het voortouw moeten nemen bij het ontwerpen van toekomstige strategieën voor regio’s. Giggin’ Policy is er om de effecten rond de Gig Economy te ondersteunen, te begeleiden en te helpen vergroten. Dit doen we door een bewustwordingscampagne te voeren, beleidsinnovatie en co-design labs op te zetten en een Giggin’ Policy Pact te creëren.

Tijdens onze bijeenkomst in Ierland hebben we verschillende workshops gehouden, waarin we allemaal hebben bekeken hoe we ons het best kunnen richten op het bewustzijn van verschillende doelgroepen, hoe we een beleidsinnovatielab kunnen opzetten en hoe we vanuit verschillende invalshoeken een beleidspact kunnen sluiten.

Op 13 juni wordt het eerste policy innovation co-design lab georganiseerd. Het thema is, het verkennen van de Gig Economy. Ben jij of ken jij studenten die graag als gigger willen werken? Of wil je meer weten over het project en de Gig Economy? Kom dan op 13 juni naar Friese Poort in Sneek, Martiniplein 1 (Rabobank), derde verdieping. Het programma begint om 13:00 uur en wordt om 15:00 uur afgesloten met een netwerkbijeenkomst.

Meer vragen over het project of de bijeenkomst?
Kijk op https://gigginpolicy.com/en/ of mail naar  h.trul@fcroc.nl