WTH?! in Leeuwarden

40 studenten van 4 nationaliteiten werkten 5 dagen samen aan Cyberveiligheid, Cyberbeveiliging en Ethisch Hacken.

In de week van 5 december hebben 45 Ethische Hackers in spe van het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs uit Estland, België, Spanje en Nederland in Leeuwarden samengewerkt op het gebied van Cyberveiligheid, Cyberbeveiliging en Ethisch Hacken.

Het programma begon met een presentatie van Wetsus, het Europees Centrum voor Watertechnologie in Leeuwarden dat in 2020 werd gehackt door een niet zo ethische hacker. Alle studenten waren meteen op de hoogte van het belang en de gevolgen in de praktijk van het geen topprioriteit maken van cyberbeveiliging.

De rest van de week mochten de studenten al schaatsend cyberuitdagingen oplossen tijdens de ‘What-the-hack?!-Security-On-Ice’ race, streden ze tegen elkaar in een Capture-the-Flag wedstrijd en gingen ze op bezoek bij verschillende ICT-bedrijven in Leeuwarden.

Daarnaast vielen de 45 studenten het Microsoft Tech Event binnen in hun What the Hack?!-hoodies en leerden ze alles over het belang van cyberbeveiliging voor bedrijven en de laatste ontwikkelingen in de sector.

De presentatie van Jeroen Jansen over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen werd afgewisseld door humoristische video-intermezzo’s zoals deze video van Michael McIntyre, die bijna zijn verstand verloor toen hij probeerde zijn wachtwoord te onthouden.

Met dit laatste What-the-Hack evenement sluiten we 3,5 jaar samenwerking tussen onderwijs- en branchepartners cyberveiligheid, cyberbeveiliging en ethisch hacken af.

We zijn blij dat we in dit Erasmus+ project met zulke geweldige partners hebben mogen samenwerken.
CEBANC | GO! Technisch Atheneum Zavelenberg | Friesland College | FanAad Design | Pärnumaa Kutsehariduskeskus | Republic of Estonia Education and Youth Board | MKB Cyber Campus