Bijdragen aan een “Europe Ready Fryslân”

Initiatiefnemer van de gemeente Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en de provincie Fryslân.
Het project is geïnspireerd door het feit dat Friesland minder Europese financiering ontvangt om zijn doelen te bereiken dan andere regio’s in Nederland. Met Europese kansen op terreinen als onderwijs, innovatie, gezondheid en duurzaamheid is het heel jammer dat Friesland soms mist – zeker als we er iets aan kunnen doen! Daarom is het een echte must voor Friesland om zijn positie in Europa te versterken en samen met partners uit het hele continent te werken aan meer innovatieve projecten. Daarom hebben de gemeenten Súdwest-Fryslân en Leeuwarden en de Provincie Fryslân besloten het project “Europe Ready Fryslân” op te richten met als doel de onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden in Friesland te helpen meer Europa-ready te worden. Aangezien 2021 het begin is van het volgende Europese meerjarige financiële kader (2021-2027), wordt samenwerken om het beste uit onze plek in de EU te halen belangrijker dan ooit.
Dus wat doet dit project precies? Dit project komt tot stand door de samenwerking tussen Learning Hub Friesland, de gemeente Súdwest-Fryslân, Leeuwarden, Provincie Fryslân en NHLStenden University. Het zal jou en, of je bedrijf, door verschillende workshops, opdrachten en bijeenkomsten leiden zodat je uiteindelijk optimaal op Europees niveau kunt werken en een complete Europese projectaanvraag kunt schrijven.
 
Geïnteresseerd? Bekijk onze website en registreer u voor onze reeks workshops in 2021 die u zullen begeleiden bij het aanvragen van Europese financiering voor uw projectidee.