Eerste HaLL mask-to-mask vergadering!

Botasani, Roemenië verwelkomde internationale gasten voor het Erasmus+ programma HaLL, Healthy and Learning Lifestyle. Dit was een voortgangsbijeenkomst voor de projectpartners om de resultaten, waaronder het plan van aanpak, opdrachtontwikkeling, docenten- en ouderhandleidingen en schoolmanagementmaterialen, verder te bespreken en goede praktijken uit te wisselen over eten en een gezonde levensstijl.

Het is nog nooit zo urgent geweest om nieuwe manieren te vinden om leerlingen te betrekken en hen de voordelen van een gezonde levensstijl te laten zien. De activiteiten van deze bijeenkomst waren onder meer studenten en ouders, evenals de projectpartners. Ze bezochten het plaatselijke park en namen deel aan fysieke activiteiten zoals handbal, voetbal, worstelen en andere atletische evenementen.

Het internationale partnerschap is een strategische manier om kennis en best practices tussen verschillende landen te delen, verschillende soorten diëten en levensstijlen te analyseren en van elkaar te leren. HaLL wil gezond leven mainstreamen in de leerplannen van middelbare scholen in heel Europa. Partners van het project komen uit Griekenland, Nederland, Roemenië, Spanje en Turkije. De transnationale bijeenkomst van Botosani werd afgesloten met een evaluatie van het evenement en voorbereiding op toekomstige projectbijeenkomsten.

Het HaLL-projectconsortium gaf ook een interview aan de lokale media, links hieronder:

? Radio interview: https://lnkd.in/enQbd26V

? Article, pics and tv item: https://lnkd.in/e7T2_DfN