Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:
Toon projecten over:

Re-fashionable

Het doel is om de VET-sector en de mode-industrie te helpen overschakelen naar een duurzaam en circulair model. We zijn van plan een samenwerkingsproces op te zetten voor de belangrijkste spelers in de modewereld: scholen, ontwerpers, producenten en milieuorganisaties. Dit initiatief heeft tot doel de milieueffecten van de modecyclus aan te pakken en te verminderen, […]

PoVE Water

Pilot PoVE Water is een transnationaal project dat put uit bestaande en opkomende beroepscompetenties en vaardigheidsbehoeften in de watersector.

Craft Your Future

Het project is gericht op mbo-studenten en is een combinatie van traditionele ambachten met de nieuwste technologieën om oplossingen te creëren voor de circulaire economie.

Cook it Forward

Het project ondersteunt beroepsonderwijsstudenten in gastvrijheid en koken om innovatieve manieren voor te stellen om de oude kooktechnieken, traditionele recepten en vergeten groenten naar de 21e-eeuwse vraag te brengen.

C-EVIL

Het C-Evil-project wil een rol geven aan oplaadpunten voor elektrische voertuigen in het beroepsonderwijs.