Onze projecten

Learning Hub Friesland werkt samen met scholen en colleges in de regio en helpt hen bij het opzetten en beheren van Europese projecten met innovatoren uit het hele continent. Hoewel de studenten die aan onze projecten deelnemen variëren van basisonderwijs tot hoger onderwijs en de onderwerpen die we aanpakken kunnen variëren van muziekfestivals tot het opladen van elektrische voertuigen, hebben ze allemaal één ding gemeen: Friesland verbinden met de rest van Europa.

Toon projecten over:
Toon projecten over:

Re-fashionable

Het doel is om de VET-sector en de mode-industrie te helpen overschakelen naar een duurzaam en circulair model. We zijn van plan een samenwerkingsproces op te zetten voor de belangrijkste spelers in de modewereld: scholen, ontwerpers, producenten en milieuorganisaties. Dit initiatief heeft tot doel de milieueffecten van de modecyclus aan te pakken en te verminderen, […]

FabConnectHer

FabConnectHer wil het potentieel van Fab Labs benutten bij het aanpakken van de genderkloof in STEAM-velden, door toekomstige vrouwelijke innovators te versterken met inspiratie, vaardigheden en netwerken.

InclusionToC

Dit project gebruikt de participatieve Theory of Change om de inclusie van migrantenvrouwen in beroepsonderwijs en opleidingen te bevorderen en te vergroten.

InDo

De wereld verandert snel en het is van vitaal belang dat het onderwijs gelijke tred houdt. Maar in een tijd waarin innovatie het hardst nodig is, loopt de onderwijswereld achter…

Story Valley

Story Valley zorgt ervoor dat studenten en migranten op een boeiende manier leren over elkaars erfgoed (verhalen) en hun taalvaardigheid versterken.

What The Hack?

Het project wil jongeren meer kansen bieden in een veiligere cyberomgeving door ze ethisch hacken te leren.

PoVE Water

Pilot PoVE Water is een transnationaal project dat put uit bestaande en opkomende beroepscompetenties en vaardigheidsbehoeften in de watersector.

PROGRAM

Het project heeft een doelgerichte rekrutering van gamers, boefjes en makers in Makerspaces. Jonge mensen motiveren die niet langer gemotiveerd zijn voor school om te leren en te experimenteren.

Entering the GIG Economy

Is de Gig-economie een bevrijdende nieuwe vorm van zelfstandig ondernemerschap of een nieuwe vorm van uitbuiting?

Digital Tutors

Digital Tutors is bedoeld om scholen te helpen hun leraren bij te scholen tot goed uitgeruste online tutors om te voldoen aan de toenemende behoeften van digitale studies

Craft Your Future

Het project is gericht op mbo-studenten en is een combinatie van traditionele ambachten met de nieuwste technologieën om oplossingen te creëren voor de circulaire economie.

Cook it Forward

Het project ondersteunt beroepsonderwijsstudenten in gastvrijheid en koken om innovatieve manieren voor te stellen om de oude kooktechnieken, traditionele recepten en vergeten groenten naar de 21e-eeuwse vraag te brengen.